Second chance progammet til 247 Ventures

 

Jeg var ikke klar over at jeg var med i noe 247 Ventures og 24sevenoffice senere har kalt Second Chance programmet. De gjorde en DD og investerte 1 MNOK i BizBot som jeg var daglig leder for. Senere ble jeg fortalt om hva slags program jeg egentlig var med på. Selskapet er nå lagt ned

 

247 Ventures investerer i to kategorier. De vellykkede gründerne som har klart seg bra og tjener penger er kategori 1. Så er det kategori 2 med gründere som har feilet på absolutt alt, men har et produkt. Her investerer 247 Ventures, i følge dem selv, med hjerte i gründerne de syntes synd på.

Her utelater 247 Ventures i Shifter

 

Det skal være nok i det for gründerne. Den ferske CVCen til 24SevenOffice vil ikke pushe gründere for hardt under kapitalkrisen. – Vi ønsker å gi tilbake til startupmiljøet

 

Jeg opplevde det litt annerledes, helt uvitende om hva jeg var med på.

 

Second change strategien

 

Jeg ser i ettertid at strategien deres om å sikre seg selv og ikke fellesskapet er vanntett og at dere har gjort en god jobb for å redusere risikoen for seg selv. Jeg ser på metoden de har brukt slik:

  1. Finne små selskaper som sliter.
  2. Sikre at man når som helst kan ta ut koden/produktet til selskapet
  3. Investere et lite beløp i selskapet, men sørg for at de trenger mer. 
  4. Få teamet til å jobbe med produkt ikke salg. Investeringen betaler seg jo selv ettersom man eier koden, så man taper ingenting
  5. Ikke dele inntekter med selskapet man har investert i. Det er bedre med 10 fugl på taket enn en i hånden. 

 

Dette gir noen mulige utfall:

 

  1. Selskapet går ikke så bra. Gi falske forhåpninger og få teamet til å jobbe med produktet. Hver time vil være gratis for 247 Ventures som eier produktet. Trekk ut koden/produktet uten tap. Gi et nytt og billig produkt laget av andre til deres kunder. Penger spart og penger tjent.
  2. Selskapet går bra, men trenger etter planen mer kapital. Ingen vil investere siden noen andre eier koden. Gjennomfør en emisjon, så man eier 51%, da har man tatt over kontrollen i selskapet.
  3. Selskapet går veldig bra og trenger ikke mer penger. Ikke gjøre noe eller trekke ut koden og være aksjonær som konkurrent samtidig.

 

Konklusjon

 

Dette har ingenting med investering og felleskap å gjøre. Jeg opplevde dette som en strategi for å stjele produkter som andre har laget og/eller utnytte folk til å jobbe gratis. I verste fall bygge egen business over andre bedrifters lik.

Hvordan skal man motiveres til å jobbe når alt av ideer og hardt arbeid allerede er gitt bort. Alle andre investorer jobber for å ta vare på motivasjonen ikke jobbe mot den.

Min motivasjon ble til slutt å lage denne siden for å hjelpe andre å unngå at dette skjer igjen: corporate-startup-partnership.com